Actualitate

Rusia se pregătește să interzică think thank-ul american Atlantic Council/ Procurorul general: Activitățile acestei organizații constituie o amenințare la adresa bazelor ordinii constituționale

„S-a dovedit că activităţile acestei organizaţii constituie o ameninţare la adresa bazelor ordinii constituţionale şi a securităţii Federaţiei Ruse”, a anunţat biroul procurorului general al Rusiei, fără a furniza detalii referitoare la motivele deciziei de a interzice activitatea think tankului.

Această decizie se adaugă altor demersuri similare întreprinse de Moscova împotriva mai multor organizaţii nonguvernamentale străine după deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi statele occidentale ca urmare a crizei ucrainene din 2014 şi a sancţiunilor financiare care i-au urmat.

Biroul procurorului general rus a precizat că a transmis ministerului justiţiei decizia sa în acest dosar.

O purtătoare de cuvânt din partea Atlantic Council din Washington, contactată de Reuters, nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Jon Huntsman a ocupat funcţia de preşedinte al think tankului Atlantic Council în perioada 2014 – 2017, după care a fost numit ambasador al SUA la Moscova.

https://www.g4media.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *