Actualitate

Rusia şi India susţin îmbunătăţirea securităţii informaţiilor

"India este unul dintre partenerii noştri principali. Poziţia noastră faţă de problemă este similară cu cea a oricărui stat membru BRICS. Considerăm că, decât să rezolvăm conflictele, mai bine ne concentrăm asupra modalităţilor de prevenire a conflictelor care implică tehnologii de informare şi comunicare şi să continuăm discuţiile sponsirizate de ONU despre implementarea unor reguli ale comportamentului din această sferă", a declarat Andrei Kruţih.

Emisarul preşedintelui rus a adăugat că participanţii indieni la conferinţă, care a reunit reprezentanţi din 120 de ţări, au punctat asemănarea dintre perspectivele Moscovei şi capitalei New Delhi asupra securităţii cibernetice.

Andrei Kruţih a menţionat că securitatea informaţiilor se află printre priorităţile globale, adăugând că "există o anarhie totală în acest domeniu, din cauza hackerilor şi statelor care vor să utilizeze astfel de tehnologii în scop militar".

"Conform mai multor ţări, peste 120 de state au susţinut deja exerciţii militare pentru pregătirea împotriva unui război cibernetic. Acest proces ar trebui oprit înainte să fie prea târziu şi înainte să se întâmple o tragedie reală", a mai declarat emisarul rus.

Potrivit oficialului rus, nu doar Rusia şi Statele Unite sunt victimele atacurilor cibernetice, dar şi multe alte ţări.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *