CSI / Rusia

Rusia şi Qatar ar putea pierde dreptul de a organiza Cupa Mondială în cazul unor dovezi de corupție

"În cazul în care apar dovezi că Rusia şi Qatarul au obţinut organizarea Cupei datorită voturilor cumpărate, atunci oferta ar putea fi invalidată", a declarat Domenico Scala, preşedintele independent al comitetului de audit al FIFA, într-un interviu acordat publicaţiei elvetiane SonntagsZeitung. "Astfel de dovezi nu au fost încă prezentate."

Scala a mai făcut anterior afirmaţii asemănătoare însă în lumina investigaţiei elveţiene pe această tema şi a confirmării că FBI s-a extins anchetă pentru a include 2018 şi 2020, intervenţia să capătă o semnificaţie nouă.

Pe de altă parte, au apărut dovezi că fostul vice-preşedinte al FIFA, Jack Warner, ar fi folosit o plta de 10 milioane de dolari de la FIFA, făcută în numele organizatorilor World Cup din Africa de Sud, pentru împrumuturi personale, plăti ale cheltuielilor făcute cu cărţile de credit şi pentru spălare de bani.

Noile dovezi, obţinute de BBC, par să arate cum plăţile din 2008 din conturile FIFA, care ar fi trebuit folosiţi pentru un program promis de organizatorii Cupei Mondiale din Africa de Sud – au ajuns într-un cont controlat de Warner.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *