Actualitate

Rusia speră că după alegerea noului președinte al României se va ajunge la o schimbare majoră în relațiile bilaterale

”Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră și se va depăși pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autoritățile române, criticând poziția Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar și al altor probleme internaționale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici.

Diplomatul rus a subliniat că noul președinte al României, Klaus Iohannis, a obținut peste 54% din voturi, ceea ce, a adăugat el, demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ”Respectăm această alegere și sperăm foarte mult că noul președinte și noua componență a guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii”, a mai declarat Aleksandr Lukașevici.

El a adăugat că Rusia ”este întotdeauna deschisă pentru discuții sincere și pentru colaborare cu țările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc și neamestec în afacerile interne”.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *