CSI / RusiaRăzboi

Rusia – stat criminal! O investigație NYT arată cum o unitate militară rusă a omorât pe o stradă din Bucea zeci de civili

O investigație New York Times, bazată pe înregistrări telefonice exclusive, documente, interviuri și mii de ore de înregistrări video, dezvăluie cum o unitate militară rusă a omorât pe o singură stradă din Bucea zeci de oameni, în luna martie.

Este vorba de strada Yablunska, „un adevărat drum al morții” cum îl descriu localnicii în mărturiile pe care le-au făcut în fața reporterilor NYT.

New York Times a analizat mii de ore de filmări de la camere de supraveghere stradale, făcute de localnici cu telefonul, sau imagini din drone și a găsit dovezi că o unitate militară rusă – Regimentul 234 – a ucis civili. Jurnaliștii NYT au analizat și discuțiile telefonice dintre soldații ruși și au reușit să identifice autorii crimelor.

Această investigație arată în detaliu că aceste crime nu au fost acte de violență la întâmplare, ci un plan metodic și letal bine pus la punct, mai notază NYT.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *