CSI / RusiaRăzboi

Rusia – stat terorist. Rușii au atacat 8 regiuni din Ucraina într-o singură zi: 5 persoane au murit, alte 13 au fost rănite

Vineri, 20 ianuarie, ocupanții ruși au atacat 8 din cele 24 de regiuni ale Ucrainei, omorând 5 civili și rănind 13 persoane, declară adjunctul sefului biroului prezidențial Kirilo Timoshenko, relatează Kyiv Independent.

Regiunile atacate au fost Zaporojie, Dnipropetrovsk, Harkov, Donețk, Lugansk, Mikolaiv, Sumî și Herson.

În ultima zi, atacurile rusești au ucis 5 civili și au rănit alți 13, a declarat adjunctul șefului biroului prezidențial Kirilo Timoșenko.

Ulterior, trei persoane au fost ucise și patru au fost rănite în regiunea Donețk, potrivit guvernatorului regiunii Pavlo Kirilenko.

Rusia a mai bombardat clădiri rezidențiale din Kurahove, Bahmut, precum și Lîman și Drobîșeve.

De asemenea, ocupanții rușii au lansat două rachete în orașul Kosteantînivka, distrugând o grădiniță și un colegiu, a mai adăugat Kirilenko.

Astfel, potrivit guvernatorului regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh, bombardamentele rusești au lovit 21 de așezări din regiune, distrugând 18 case în ultima zi.

O femeie a fost ucisă în orașul Huliaipole, a spus Staruh.

De asemenea, un cinematograf a luat foc în orașul Orihove în urma bombardamentelor rusești, a adăugat guvernatorul. Două persoane au fost rănite acolo.

În regiunea Harkov, rușii au bombardat așezările Vovceansk, Kupiansk, Strilecha, Vilcea și Ohirtseve cu artilerie, tancuri și mortiere, a raportat guvernatorul Oleg Siniegubov.

Orașul Vovceansk a fost cel mai afectat, a declarat Siniegubov, adăugând că acolo a fost ucisă o femeie de 60 de ani.

O femeie de 45 de ani și un copil de șapte ani au fost răniți în Vovceansk, a mai adăugat Sinegubov.

De asemenea, trupele lui Putin au bombardat regiunea Herson de 36 de ori în ultima zi, folosind artilerie, sisteme de lansare multiplă de rachete și mortiere, a raportat guvernatorul Iaroslav Ianușevici.

Patru persoane au fost rănite în regiunea Herson. Printre aceștia se numără și adoi dolescenți de 16 și 15 ani, a spus Ianușevici.

Potrivit lui Ianușevici, orașul eliberat Herson a fost bombardat de 11 ori pe 20 ianuarie. Casele de locuit au fost avariate acolo.

În regiunea Lugansk, lupte intense între forțele ruse și ucrainene au loc în apropiere de Kreminna, în timp ce Ucraina încearcă să elibereze orașul ocupat de ruși, potrivit Statului Major al Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *