CSI / RusiaInternațional

Rusia supărată foc pe Letonia pentru demolarea statuilor sovietice și amenință cu contramăsuri

Joi, 10 noiembrie, Rusia l-a convocat pe ambasadorul Letoniei la Moscova, Maris Riekstins, pentru a protesta pentru ”vandalismul de stat”, ca urmare a demolării de către statul baltic a unor statui din epoca sovietică, a informat Ministerul de Externe rus într-un comunicat, transmite EFE și Agerpres.

”Şeful misiunii diplomatice a Letoniei a primit proteste energice în legătură cu politica actuală de vandalism de stat a Letoniei privind demolarea monumentelor comemorative sovietice. Observăm această barbarie în cadrul liniei generale a Rigăi în direcţia glorificării nazismului”, se mai menţionează în comunicatul citat.

De asemenea, Moscova a atenţia cu privire la declaraţiile ”antiruse” ale ambasadorului leton, potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Riekstins a fost informat şi despre ”paşii legali” făcuţi de autorităţile letone pentru a crea ”obstacole în activitatea centrului cultural Casa Moscovei din Riga şi a sanatoriului Jantarnij Bereg, în Jurmala, din Letonia”, ”cu scopul unei posibile exproprieri a acestei proprietăţi ruse”.

Totodată, MAE a insistat că ”întreaga responsabilitate a prezentei (acţiuni) şi a altor acţiuni neprietenoase îi revine în totalitate părţii letone”.

”Ne rezervăm dreptul să luăm măsuri de represalii, inclusiv asimetrice, care fără îndoială că vor fi sensibile pentru Riga”, a avertizat MAE rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Mda, daca mai era Dodon la conducere, sa vezi ce frumos ar fi stat „monumentul” asta chiar langa statuia lui Voda Stefan! Si putea zilnic, in drum spre servici, sa depuna niste flori – doar stim cat este de sensibil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *