CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rusia susține că a avansat trei kilometri spre Kupiansk, în nordul-estul Ucrainei

Rusia a declarat luni că a avansat în trei zile trei kilometri spre Kupiansk, în nord-estul Ucrainei, o zonă recucerită în luna septembrie 2022 de forţele armate ucrainene şi care se confruntă cu o ofensivă rusă de câteva săptămâni, informează Agerpres.

”În ultimele trei zile, soldaţii ruşi au făcut un avans în această direcţie de peste trei kilometri pe o porţiune de front lungă de 11 kilometri”, a transmis Ministerul rus al Apărării în buletinul său zilnic.

Conform sursei citate, aceasta este zona dintre satele Vilciana şi Perciotravneve, la nord-est de Kupiansk, un oraş cu aproximativ 26.000-28.000 de locuitori înainte de conflict.

Ucraina a recunoscut la jumătatea lunii iulie că se află într-o ”poziţie defensivă” în regiunea Kupiansk, armata rusă lansând o ofensivă acolo. De atunci, Moscova pretinde că avansează câte puţin.

Menționăm că în luna iunie, forţele Kievului au început o contraofensivă majoră pentru a încerca să recucerească teritoriile estice şi sudice ocupate de ruși.

Cu toate acestea, progresul a fost până acum destul de mic, deoarece Rusia a construit linii defensive puternice, constând din tranşee, capcane antitanc şi câmpuri minate.

Zona Kupiansk şi cea mai mare parte a regiunii Harkov au fost recucerite de la armata rusă în luna septembrie 2022, după o ofensivă surpriză a forţelor ucrainene. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *