CSI / Rusia

Rusia susține că a doborât 42 de drone ucrainene în Crimeea

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri dimineaţa că a doborât 42 de drone ucrainene în Crimeea, descriind un atac de o rară amploare asupra peninsulei anexate de Moscova în 2014, relatează AFP.

”Nouă drone au fost distruse în urma impactului tirurilor deasupra teritoriului Republicii Crimeea. 33 de drone au fost neutralizate prin mijloace de război electronic şi s-au prăbuşit fără a-şi atinge ţinta”, a indicat Apărarea rusă pe canalul de Telegram.

De asemenea, ministerul nu a furnizat nicio informaţie cu privire la eventuale pagube sau victime ca urmare a distrugerii dispozitivelor.

Guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvojaiev a anunţat anterior că mai multe avioane au fost doborâte în largul peninsulei ”în zona Capului Chersonese”, situat la aproximativ 10 km de Sevastopol.

Moscova a doborât o rachetă ucraineană care viza ”ţinte civile” în regiunea Kaluga precum şi ”mai multe drone” în largul Crimeei, au anunţat de asemenea vineri dimineaţa autorităţile ruse.

O tentativă de atac a Kievului împotriva ”unor ţinte civile de pe teritoriul Federaţiei Ruse a fost dejucat”, a indicat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

”Racheta a fost detectată şi distrusă de sistemele de apărare aeriană deasupra teritoriului regiunii Kaluga” la sud-vest de capitala rusă, a adăugat sursa citată fără a furniza informaţii privind locurile vizate sau eventuale victime sau pagube.

Agenţia de presă rusă TASS a anunţat, de asemenea, închiderea traficului aerian pe aeroporturile internaţionale Vnukovo şi Domodedovo din Moscova vineri dimineaţa, citând surse din cadrul aviaţiei.

Regiunea Kaluga se învecinează cu cea a Moscovei, care a fost vizată de mai multe ori în ultimele zile de drone ucrainene, potrivit autorităţilor ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *