CSI / RusiaExterneUcraina

Rusia susține că SUA nu îşi vor modifica sprijinul pentru Ucraina

Luni, 2 octombrie, Rusia a declarat că decizia Congresului Statelor Unite de a adopta o lege ce evită încetarea finanţării guvernului american, dar din care lipseşte ajutorul pentru Kiev, nu indică faptul că sprijinul de multe miliarde de dolari al Washingtonului faţă de Ucraina se va modifica în curând, transmite Reuters și Stiripesurse.

”Îşi vor continua sprijinul”, a declarat viceministrul de externe Serghei Riabkov, citat de agenţia rusă TASS. ”Nu ar trebui să credem că s-a schimbat ceva: este doar un show pentru public, este doar zgomot”, a adăugat el.

SUA au angajat mai mult de 43,9 miliarde de dolari ca asistenţă de securitate pentru Ucraina după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022, incluzând aici rachete, artilerie, muniţie şi informaţii.

Acesta a mai afirmat că rachete produse de SUA care intrau sub incidenţa acum defunctului Tratat privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) ar putea să îşi facă apariţia în Europa şi în regiunea Asia-Pacific.

Washingtonul s-a retras din acest tratat în 2019. Rusia a declarat de atunci că nu va desfăşura astfel de arme dacă Washingtonul nu o va face.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Daca SUA si-ar modifica sprijinul pt Ucraina UE ar fi intr-un mare pericol pt ca Rusia ar reface vechiul URSS. Atunci mai multi bani ar trebui sa cheltuie SUA pt a combate noul URSS-ul, care ar avea ambitii si mai mari. O Rusie mai mica inseamna si cheltuieli mai mici. Cu cat Rusia este mai mica, cu atat mai bine pt ceilalti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *