CSI / Rusia

Rusia, țara care va organiza CM 2018, anunță un nou eveniment grandios, după Jocurile Olimpice, de la Soci

Dacă la Soci investițiile au fost de circa 50 miliarde dolari, pentru Mondialul din 2018 prima sumă anunțată de ruși este situată în jurul a 680 de miliarde de ruble (aproximativ 15 miliarde de euro). Președintele rus Vladimir Putin a declarat că țara sa a câștigat experiență în organizarea unor evenimente de amploare, o dată cu JO de la Soci.

"Am găzduit cu succes Jocurile Olimpice de iarnă la Soci. Acum ştim ce înseamnă să organizezi un eveniment de o asemenea amploare", declara Putin. "Vom face tot ce putem pentru a oferi lumii o sărbătoare a fotbalului de neuitat şi să arătăm ospitalitatea rusă în 2018."

Meciurile de la CM 2018 Rusia se vor disputa pe stadioanele din 11 orașe: Moscova, Sankt Petersburg, Soci, Kazan, Ekaterinburg, Kaliningrad, Nijni-Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don şi Volgograd. Stadionul Lujniki din Moscova, construit în 1956, care a găzduit Jocurile Olimpice în 1980 şi finala Ligii Campionilor în 2008, este în renovare pentru a se transforma într-o arenă modernă cu 81.000 de locuri și va urma să găzduiască meciul de deschidere, respectiv finala CM.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *