CSI / Rusia

Rusia trimite 100 de camioane în Donbas: Vor trece hotarul pe 30 noiembrie

“Intenționăm să trimitem peste 100 de camioane, iar acestea ar urma să treacă hotarul duminică, 30 noiembrie. Automobilele vor transporta 1.000 tone de încărcătură”, anunță oficialul.

În data de 14 noiembrie, Moscova a trimis al șaptelea convoi „umanitar” în Donbas. Cel de-al șaselea convoi umanitar din Federația Rusă a ajuns în estul Ucrainei în data de 4 noiembrie. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct pentru gestionarea crizelor al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, Oleg Voronov. Acesta a anunțat că cele 20 de camioane cu combustibil și medicamente din partea Rusiei au ajuns la Lugansk și Donețk.



Duminică dimineaţa, 2 noiembrie, un al cincilea convoi umanitar format din 50 de camioane trimise de Rusia a intrat în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Cel de-al patrulea convoi umanitar a ajuns în estul Ucrainei la 31 octombrie.



Rusia a trimis primul convoi umanitar în Ucraina pe 22 august. Cele 280 de camioane au traversat frontiera fără acordul autorităților ucrainene și fără a fi însoțite de reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii.



Al doilea convoi umanitar de 216 camioane a intrat pe teritoriul Ucrainei pe 13 septembrie. Al treilea convoi de aproximativ 200 camioane a traversat frontiera ruso-ucraineană pe 20 septembrie. Conținutul ajutorului umanitar nu a fost verificat.

Potrivit pravda.com.ua, din data de 23 august până pe 4 noiembrie șase coloane au adus în Donețk și Lugansk peste 8 mii de tone de ajutor umanitar: produse alimentare, medicamente, haine, combustibil, matereale de construcții și alte elemente de prim-ajutor.

sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *