Externe

Rusia ucide ucraineni cu arme cumpărate din Franța în 2015 prin eludarea sancțiunilor – Podoleak

Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mihail Podoleak a arătat cum, cu ajutorul tehnologiei militare franceze, armata rusă a măcelărit ucraineni în regiunea Kiev. Din arme franceze s-a tras, inclusiv în mașini franceze cu care populația civilă a încercat să evacueze din iadul creat de ruși.

Podoleak a postat videoclipul corespunzător pe Twitter. Prezintă mașinile ucrainenilor mutilate de gloanțe și armele din care a fost făcută.

„În Vorzel, după plecarea armatei ruse, armata ucraineană a confiscat vehicule BMD-4 capturate. Aceste vehicule au început să fie produse și au intrat în serviciu în 2015-2016. Adică, la doi ani după începerea războiului din Ucraina și impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei, interzicând vânzarea tehnologiei militare către țara agresoră”, a spus Podoleak.

„Cel mai interesant lucru aici este sistemul de control al focului, care permite acestui vehicul de luptă să tragă atât de precis și precis, indiferent de vreme, vânt sau chiar ora din zi. Așadar, tehnologiile și componentele acestui sistem au fost vândute Federației Ruse de către compania franceză Thales, a explicat consilierul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *