CSI / RusiaExterne

Rusia va livra 27 de tone de ajutor umanitar civililor din Fâșia Gaza prin Egipt

Rusia va livra în curând 27 de tone de ajutor umanitar civililor din Fâşia Gaza prin Egipt, care se învecinează cu această enclavă aflata sub asediu de la atacul Hamas asupra Israelului, a anunţat joi Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Agerpres.

”Un avion special (…) a decolat de pe aerodromul Ramenskoie, de lângă Moscova, către aeroportul El-Arich, din Egipt. Ajutorul umanitar rus va fi predat reprezentanţilor Semilunii Roşii egiptene pentru a fi trimis în Fâşia Gaza”, a declarat ministrul adjunct Ilia Denisov în cadrul unui comunicat, fără a preciza când a decolat aeronava.

”Populaţia va primi făină, zahăr, orez (şi) paste”, a adăugat el.

Preşedinţii american Joe Biden şi egiptean Abdel Fattah al-Sissi au anunţat miercuri, 18 octombrie, că ajutorul internaţional ar putea ajunge în Gaza, care este ameninţată de o catastrofă umanitară, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Joe Biden, care s-a aflat miercuri la Tel Aviv, a declarat că omologul său egiptean, cu care a discutat telefonic, a ”acceptat” să ”lase cel mult 20 de camioane să treacă” frontiera pentru a livra ajutor umanitar în Fâşia Gaza, pe la punctul de trecere Rafah, singurul care nu este controlat de Israel.

Cu toate acestea, ajutorul nu va ajunge probabil înainte de vineri din cauza lucrărilor de reparaţie a drumului, distrus de bombardamentele israeliene.

Rusia nu a precizat când ar urma să fie livrat ajutorul său civililor din Fâşia Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *