CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rusia vânează avioanele de război ucrainene folosite în atacurile care au lovit submarinul și nava de debarcare, spune Kievul​

Kievul a declarat vineri că atacul cu drone rusești de joi spre vineri asupra unei regiuni care găzduiește un aerodrom militar ucrainean a arătat că Moscova vânează avioanele de război implicate în atacurile din această săptămână în Crimeea ocupată de ruși, relatează Hotnews.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat 17 drone „kamikaze” în regiunea centrală Hmelnițki, care găzduiește baza aeriană Starokostiantiniv, care a fost atacată în mod repetat în timpul războiului. Kievul a spus într-o declarație că le-a doborât pe toate 17.

Resturile dronelor au deteriorat 12 case și au spart ferestrele unei școli, dar nimeni nu a fost rănit, a declarat oficialul regional Serhii Tiurin.

”Regiunea Hmelnițki a fost atacată. Înțelegem ce caută inamicul: locul în care comandanții noștri au ascuns bombardierele după evenimentele care au avut loc recent pe mare, lângă Crimeea”, a declarat colonelul Forțelor Aeriene Yurii Ignat în comentarii televizate.

Rusia, care a invadat Ucraina în urmă cu aproape 19 luni, nu a comentat imediat observațiile Kievului.

Ucraina a declarat că a efectuat o lovitură cu rachete asupra unui șantier naval din portul Sevastopol din Crimeea miercuri dimineața și că a avariat grav o navă de debarcare și un submarin important pentru marina rusă.

Kievul nu a spus ce rachete au fost folosite. Sky News a raportat că în operațiune au fost implicate rachete de croazieră Storm Shadows, furnizate de Marea Britanie, lansate de avioanele de război ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *