Actualitate

Rusiei face manevre misterioase în Mediterana după amenințările SUA // FOTO

Un operator satelitar israelian a dat publicității două imagini care arată că navele de război ale Rusiei au părăsit portul sirian Tartus, notează Sputniknews.

Potrivit sursei, vasele sunt acum în larg, posibilul motiv al plecării fiind iminentul atac al SUA asupra Siriei.

Operatorul a identificat mai multe nave, printre care o fregată din clasa Amiral Grigorovici, două submarine din clasa Kilo, o navă de debarcare din clasa Ropucha și alte vase.

Ministerul Apărării de la Moscova nu a făcut precizări pe această temă.

Un distrugător al Marinei SUA, USS Donald Cook, se află deja în Mediterana de Est și este înarmat cu rachete de croazieră Tomahawk, folosite de SUA în urmă cu un an în aceleași condiții.

Casa Albă a anunțat că Donald Trump nu a stabilit un program de atac al Statelor Unite împotriva Siriei, după ce regimul de la Damasc a folosit arme chimice împotriva rebelilor, a anunţat miercuri Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, Sarah Sanders, citată de Reuters, a declarat că Trump dispune de mai multe opţiuni în afară de cea militară şi că evaluează reacţia SUA. El consideră Rusia şi Siria răspunzătoare de atacul chimic de sâmbăta trecută, din enclava rebelă Ghouta de est de lângă Damasc, a precizat Sanders.


Sursa: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *