CSI / RusiaExterneRăzboi

Rușii ar fi interzis accesul jurnaliștilor independenți la centrala Zaporojie. Zelenski: „Ocupanţii nu au lăsat jurnaliştii să intre, ci au organizat un grup de propagandişti de-ai lor”

​Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că intimidează misiunea ONU aflată în inspecție la centrala nucleară Zaporojie și că permite doar jurnaliștilor pro-Kremlin să intre în centrala ocupată de ruși, potrivit The Moscow Times.

„Când ne-am întâlnit cu domnul Grossi şi cu membrii misiunii de la Kiev, am convenit ca misiunea să fie însoţită de jurnalişti din presa ucraineană şi internaţională. Jurnalişti independenţi. Pentru ca lumea să vadă adevărul. Pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat. Din păcate, acest lucru nu s-a făcut.

Deşi s-a promis. Din păcate, ocupanţii nu au lăsat jurnaliştii să intre, ci au organizat un grup de propagandişti de-ai lor. Din păcate, reprezentanţii AIEA nu i-au protejat pe reprezentanţii presei independente”, a declarat Volodimir Zelenski.

Cu toate acestea, liderul de la Kiev speră ca experții AIEA vor ajunge totuşi concluzii imparțiale cu privire la riscurile existente la centrala nucleară Zaporojie, transmite Ukrainska Pravda.

Totodată, consilierul prezidențial, Mihailo Podoliak l-a calificat drept ”ciudată” vizita de două ore a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, având în vedere complexitatea inspecției.

Directorul general Rafael Grossi a declarat că AIEA va încerca să stabilească o ”prezență permanentă” la centrală ”pentru a preveni un accident nuclear și pentru a conserva cea mai mare centrală nucleară din Europa”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *