CSI / RusiaExterne

Rușii au alergie la culorile steagului ucrainean: Stadioane, clădiri și un aeroport, revopsite

În ultimele săptămâni, zeci de clădiri, inclusiv un aeroport, stadioane și alte facilități au fost revopsite sau renovate pentru înlocui combinația albastru-galben care se regăsește pe steagul ucrainean, a observat publicația The Moscov Times.

Aeroportul Hrabrovo din Kaliningrad, enclava rusă din Marea Baltică avea inițial un logo albastru și galben. Reprezenta aripile stilizate ale unei păsări în fața unui soare care apune.

Soarele care apune a devenit roșu

După invadarea Ucrainei de către Rusia, soarele a fost vopsit în roșu, potrivit imaginilor difuzate de biroul de presă al aeroportului.

Au demontat scaunele de pe stadion

Stadionul Tuimada, 12.000 de locuri, din Iakuțk, Siberia orientală, avea scaune colorate în albastru și galben.

Fotografii cu muncitori care demontează scaunele au apărut online în aprilie. Managerul stadionului, Anatoli Tartakov, a negat că decizia ar fi legată de războiul din Ucraina. El a declarat publicației locale Sahadai că schimbările fac parte din „renovarea planificată”.

Și arta stradală a fost abandonată

Desenul de pe zidurile stadionului Dinamo din Stavropol, sudul Rusiei, a fost pictată, la începutul acestei luni, cu graffiti patriotice. 

Primăria Stavropol a spus că instrucțiunile de revopsire a zidului au venit de la guvernul regional.

Au acoperit țigla de pe centrul comercial

Centrul comercial Dirigible din orașul Ekaterinburg a renunțat la țigla albastră și galbenă, pe care a acoperit-o cu un material de culoare gri.

Administrația orașului din munții Urali au spus că nu au fost implicați în decizia de schimbare a culorilor acoperișului.

Poliția i-a cerut să revopsească un gărduleț

Poliția din Pskov, 290 de kilometri sud de Sankt Petersburg, a fost văzută ordonând unui rezident local să revopsească un gard galben și albastru, a informat publicația locală Pskovskaia Gubernia.

Iar la Moscova, capitala Rusiei, o cutie de nisip colorată în albastru și galben, amplasată într-un loc de joacă pentru copii, a fost revopsită în verde, după plângeri raportate din partea localnicilor.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *