Externe

Rușii au ascuns o grenadă în pianul unei fetițe de 10 ani, într-o casă din Bucea: „Au ajuns la apogeul cinismului”

În Bucea, orașul situat la 60 de kilometri de capitala Kiev, eliberat de trupele ruse, oamenii care au revenit acasă găsesc „capcane mortale”. Cazul Tatianei Monko, care a descoperit o grenadă ascunsă în pianul fiicei sale de 10 ani, a fost făcut public pe canalul de Telegram al lui Anton Gerașcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, informează publicația Observatorul.

Tatiana Monko a povestit că, la întoarcerea acasă, a găsit o „capcană mortală” în locuința distrusă de bombardamentul trupelor ruse de ocupație: o grenadă model VOG-25P era ascunsă în pianul fiicei ei de 10 ani.

„Rușii au ajuns la apogeul cinismului. Au plasat grenada sub ciocanele unui pian aparținând fiicei ei de zece ani a femeii. Datorită vigilenței mamei, nimeni nu a fost rănit, iar geniștii chemați la fața locului au dezamorsat explozibilul”, explică Anton Gerașcenko.

Astfel, după retragerea rușilor din orașul din nord-vestul Kievului, au fost găsite zeci de cadavre ale civililor pe străzi, despre care localnicii au spus că au fost uciși fără să-i fi provocat pe militarii Rusiei.

412 dintre cele 1.187 de cadavre de civili găsite în regiunea Kiev sunt la Bucea, a anunțat Liudmila Denisova, Comisar pentru Drepturile Omului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *