CSI / Rusia

Rușii au doborât casa poetul național al Ucrainei, Taras Şevcenko și au făcut o parcare

„În oraşul Orenburg, Federaţia Rusă, a fost distrusă clădirea în care Taras Şevcenko a locuit fiind în exil, trimis acolo de ţarul rus. Actualul ţar al Rusiei, Putin, probabil vrea să distrugă memoria lui Şevcenko,” a declarat Kirilenko.

„În ciuda faptului că locuinţa era un monument arhitectural de importantă naţională şi era sub protecţia legii, imobilul a fost distrus complet, în locul său a fost construită o parcare pentru o banca privată. Este o încălcare nu doar a legislaţiei naţionale, până la urmă problema lor internă, dar şi a tuturor normelor internaţionale„, a adăugat revoltat vicepremierul.

Din acest motiv, Ministerul Culturii şi MAE au cerut UNESCO şi alte organizaţii internaţionale să reacţioneze la aceste acţiuni ale Federaţiei Ruse. Ministrul a amintit că în Ucraina, de asemenea, există multe monumente asociate cu figuri ale culturii ruse.

„Nici prin cap să ne treacă să distrugem o casă, de exemplu, unde a locuit Puşkin” au protestat Kirilenko. Prim-ministrul Arseni Iateniuk a cerut Ministerului de Externe să trimită o notă de protest MAE rus.

Taras Şevcenko (1814-1861) a fost pictor şi poet romantic ucrainean, considerat poetul naţional al Ucrainei. Opera sa literară este considerată ca fiind fondatoarea limbii şi literaturii ucrainene moderne. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *