Actualitate

Rușii au donat Găgăuziei 24 de tractoare, dintre care 10 sunt defecte. Rușii promit să trimită specialiști

Deşi autorităţile ruse au dat asigurări că va trimite specialişti care va remedia problemele tehnice, cadoul „stricat” nu i-a bucurat prea tare pe primarii din autonomia găgăuză. Unii din aceştia chiar au refuzat să recepţioneze maşinile agricole.

Situaţia a fost discutată la o şedinţă convocată de başcanul Găgăuziei Irina Vlah. „Vreau să vă spun că m-a revoltat atitudinea unor primari, care au refuzat să primească utilajele tehnice. Unii din voi au declarat că nu vor să primească tractoare defecte, alţii le-au lăsat în apropierea de inspectoratele de poliţie. Nu este corect. Mi-a fost ruşine să aud astfel de lucruri”, a menţionat Irina Vlah.

Potrivit başcanului, aşa au procedat unii primari din raioanele Comrat şi Ceadâr-Lunga. „Nu aţi putut să le mulţumiţi şi apoi să rezolvăm problema?”, s-a arătat revoltată Irina Vlah.

Ea a mai spus că în două săptămâni va veni specialiştii unei companii din Sankt-Peterburg care va repara tractoarele donate.

În luna februarie autorităţile de la Comrat au primit mai multe tractoare din partea autorităţilor din capitala de nord a Federaţiei ruse. Valoarea ajutorului umanitara fost estimată la 10 milioane de lei.

Tot atunci, ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, a anunţat că în viitorul apropiat autorităţile de la Comrat vor primi un ajutor umanitar și din regiunea Moscovei – ambulanțe dotate cu echipament modern și mașini de pompieri. 

sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *