CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rușii au fugit disperați de la Bahmut: Peskov confirmă situația dificilă de pe front

La Bahmut, unul dintre punctele cheie ale războiului din Ucraina, se produc mișcări care ar putea influența soarta bătăliei pe termen lung. Ucrainenii susțin că o întreagă divizie a rușilor s-a retras, în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, se ferește să recunoască această înfrângere, dar admite că situația este una ”foarte dificilă”.

„Operațiunea militară specială continuă. Este o operațiune foarte dificilă și, desigur, anumite obiective au fost atinse într-un an”, a declarat Peskov, citat de agenția TASS.

„Am reușit să batem destul de mult mașina militară ucraineană”, a spus Peskov, citând loviturile cu rachete rusești în Ucraina. „Această muncă va continua”.

Peskov a declarat că nu are nicio îndoială că Bahmut „va fi capturat și va fi ținut sub control”. De asemenea, acesta a declarat că campania rusă din estul Ucrainei se desfășoară încet, deoarece Rusia „nu duce un război”.

„A purta un război este o chestiune complet diferită – înseamnă distrugerea completă a infrastucturii, înseamnă distrugerea completă a orașelor”, a spus el. „Noi nu facem acest lucru. Încercăm să păstrăm infrastructura și să păstrăm viețile oamenilor”.

Comentariile lui Peskov nu s-au referit la afirmațiile potrivit cărora Brigada 72 Separată de Automobiliști a Rusiei ar fi abandonat pozițiile de la periferia sud-vestică a orașului Bakhmut.

Prigojin recunoaște înfrângerea

Într-o declarație, Brigada a 3-a de asalt separată a Ucrainei a declarat: „Nu am avut nicio reacție: „Este oficial. Raportul lui Prigojin despre fuga Brigăzii 72 de pușcași motorizați independenți a Rusiei de lângă Bakhmut și despre cele ”500 de cadavre” de ruși lăsate în urmă este adevărat”.

O brigadă rusă este formată, de obicei, din câteva mii de soldați.

„Armata noastră fuge. Brigada 72-a a pișcat în această dimineață trei kilometri pătrați, unde am pierdut în jur de 500 de oameni”, a declarat marți Prigozhin, care s-a plâns că trupele sale au primit doar 10% din obuzele de care aveau nevoie.

Într-o declarație făcută ulterior pe rețelele de socializare, Prigozhin a spus că forțele Wagner au avansat 170 de metri. Trupele ucrainene erau limitate la o zonă de 2,25 km pătrați și erau sub presiune în cartierele vestice presărate cu apartamente înalte.

Prigojin a intrat în conflict cu Ministerul rus al Apărării și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o contraofensivă ucraineană promisă pentru a recuceri teritoriul ocupat de Rusia după invazia lansată la 24 februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *