Politică

Rușii au inventat un nou motiv pentru „operațiunea specială”. Vor să „de-satanizeze” Ucraina

Alexey Pavlov, un consilier al secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că Ucraina ar trebui să fie „de-satanizată” în cadrul unei „operațiuni speciale” (așa cum este numit războiul în Rusia). El și-a prezentat propunerea într-un articol pentru publicația rusă Argumentî i Faktî, publicat la 25 octombrie.

„Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgentă de-satanizarea Ucrainei sau, după cum bine a spus liderul cecen Ramzan Kadîrov, „de-satanizarea completă” a acesteia”, a scris secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Pavlov a subliniat că numărul exact al sectelor din Ucraina este necunoscut, dar se presupune că „se numără cu sutele”, ceea ce, în opinia sa, a transformat statul însuși într-o sectă.

„Folosind manipularea rețelelor și psihotehnologiile, noile autorități au transformat Ucraina dintr-un stat într-un hipersecret totalitar. Iar cei aflați la putere la Kiev au fost primii care s-au transformat în fanatici militanți ale căror opinii sunt exact opuse celor ale oamenilor normali”, a spus el.

Această transformare, a susținut Pavlov, nu s-a întâmplat de una singură în Ucraina. El a spus că, după 2014, „directorii de la Washington aflați în poziții de putere puneau în aplicare sarcini care veneau de peste ocean”.

„Una dintre ele este de a reformata mințile cetățenilor ucraineni, de a-i forța să abandoneze tradiții vechi de secole, de a interzice valorile reale purtate de credința ortodoxă, islam și iudaism”, susține autorul.

Pavlov a subliniat separat faptul că o anumită „Biserică a Satanei”, despre care susține că „s-a răspândit în Ucraina”, ar fi „una dintre religiile înregistrate oficial în SUA”.

„Mai este de mirare că în 2015 un grup de păgâni din Kiev a rupt și profanat o cruce comemorativă instalată cu ocazia împlinirii a 1.000 de ani de la odihna Sfântului Mare Duce Vladimir – Botezătorul Rusiei?”, notează autorul.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate menționează în articol, printre altele, că ar fi înregistrat în Ucraina „apeluri de a ucide toți rușii” și „impunerea de sporuri”.

„Tot acest satanism găsește un răspuns viu și un sprijin din partea autorităților oficiale ucrainene”, a declarat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *