Politică

Rușii au inventat un nou motiv pentru „operațiunea specială”. Vor să “de-satanizeze” Ucraina

Alexey Pavlov, un consilier al secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că Ucraina ar trebui să fie “de-satanizată” în cadrul unei “operațiuni speciale” (așa cum este numit războiul în Rusia). El și-a prezentat propunerea într-un articol pentru publicația rusă Argumentî i Faktî, publicat la 25 octombrie.

“Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgentă de-satanizarea Ucrainei sau, după cum bine a spus liderul cecen Ramzan Kadîrov, “de-satanizarea completă” a acesteia”, a scris secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Pavlov a subliniat că numărul exact al sectelor din Ucraina este necunoscut, dar se presupune că “se numără cu sutele”, ceea ce, în opinia sa, a transformat statul însuși într-o sectă.

“Folosind manipularea rețelelor și psihotehnologiile, noile autorități au transformat Ucraina dintr-un stat într-un hipersecret totalitar. Iar cei aflați la putere la Kiev au fost primii care s-au transformat în fanatici militanți ale căror opinii sunt exact opuse celor ale oamenilor normali”, a spus el.

Această transformare, a susținut Pavlov, nu s-a întâmplat de una singură în Ucraina. El a spus că, după 2014, “directorii de la Washington aflați în poziții de putere puneau în aplicare sarcini care veneau de peste ocean”.

“Una dintre ele este de a reformata mințile cetățenilor ucraineni, de a-i forța să abandoneze tradiții vechi de secole, de a interzice valorile reale purtate de credința ortodoxă, islam și iudaism”, susține autorul.

Pavlov a subliniat separat faptul că o anumită “Biserică a Satanei”, despre care susține că “s-a răspândit în Ucraina”, ar fi “una dintre religiile înregistrate oficial în SUA”.

“Mai este de mirare că în 2015 un grup de păgâni din Kiev a rupt și profanat o cruce comemorativă instalată cu ocazia împlinirii a 1.000 de ani de la odihna Sfântului Mare Duce Vladimir – Botezătorul Rusiei?”, notează autorul.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate menționează în articol, printre altele, că ar fi înregistrat în Ucraina “apeluri de a ucide toți rușii” și “impunerea de sporuri”.

“Tot acest satanism găsește un răspuns viu și un sprijin din partea autorităților oficiale ucrainene”, a declarat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *