CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rușii au lansat 15 drone asupra Ucrainei, dintre care Kievul a doborât 14

În noaptea de luni spre marți, armata lui Putin au lansat 15 drone asupra teritoriului Ucrainei, a cărei apărare antiaeriană a reuşit să doboare 14 din aceste aparte, au informat forţele armate ucrainene pe contul lor de Facebook, transmite EFE și Agerpres.

”În timpul nopţii, duşmanul a trimis 15 drone Shahed-136 (de fabricaţie iraniană – n.r.) pentru a realiza atacuri aeriene. Paisprezece din ele au fost distruse de militarii noştri”, a informat armata ucraineană.

Anterior, forţele aeriene ucrainene au informat că drone Shahed au fost lansate din nordul şi sud-estul Ucrainei.

De asemenea, Serhii Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev, a declarat că 12 drone au fost ”detectate şi distruse în spaţiul aerian din jurul capitalei.

Menționăm că marți dimineața, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a informat pe contul său de Telegramîn capitală s-au produs mai multe explozii, iar una a provocat la un spaţiu comercial un incendiu care a fost stins fără a provoca victime.

Trei drone vizau provincia Dnipropetrovsk, din centrul ţării. Două dintre ele au fost distruse de apărarea antiaeriană, iar o a treia a lovit clădirea unei companii private şi a provocat un incendiu, din fericire, fără a provoca victime, a informat administraţia militar din regiune.

Rusia atacă cu drone Shahed infrastructuri critice din Ucraina, în special reţeaua electrică, încă din luna octombrie 2022. Datorită, în parte, trimiterii de către aliaţi a unor sisteme de apărare antiaeriană, Ucraina reuşeşte să intercepteze majoritatea acestor drone folosite în astfel de atacuri, notează EFE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *