Război

Rușii au lovit infrastructura esențială din capitala Kiev: Aproximativ 15 drone, distruse de sistemele de apărare aeriană

În această dimineață, ocupanții ruși au lovit infrastructura esenţială din interiorul capitalei ucrainene şi din jurul acesteia, au anunţat autorităţile ucrainene, care au precizat că sistemele de apărare aeriană au distrus aproximativ 15 dintre cele 20 de drone îndreptate spre Kiev, informează Reuters și Agerpres.

Informaţii preliminare furnizate de primarul Kievului, Vitali Kliciko, arată că atacurile de luni dimineaţă contra capitalei ucrainene nu s-au soldat cu decese sau persoane rănite.

”În urma atacurilor asupra capitalei a fost avariată infrastructura esenţială”, a scris Kliciko pe contul său de Telegram.

De asemenea, atacurile au vizat în special cartierele Solomianski (vest) şi Şevcenkivski (centru).

Cartierul Solomainski este unul extrem de aglomerat, unde se află o gară şi unul dintre cele două aeroporturi ale Kievului, relatează sursele citate.

În total, Rusia a folosit aproximativ 35 de drone Shehed, de fabricaţie iraniană, în atacurile lansate luni împotriva Ucrainei, dintre care 30 au fost distruse, au anunţat forţele aeriene ucrainene.

Acestea au precizat că dronele au fost lansate de pe malul estic al Mării Azov.

Menționăm că sirenele aeriene s-au auzit aproape întreaga noapte în Kiev şi în jurul oraşului, atacurile ruse încheindu-se în jurul orei locale 07:50 (05:50 GMT), potrivit Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *