CSI / RusiaRăzboiUcraina

Rușii au lovit o întreprindere privată din regiunea Viniţa din centrul Ucrainei: Trei persoane au fost rănite

Forţele ruse au atacat o întreprindere privată cu o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune în regiunea centrală ucraineană Viniţa, rănind trei persoane, au anunţat vineri, 1 septembrie, autorităţile ucrainene, citate de Reuters.

”Din nefericire, există victime – trei civili, acestora li se acordă toată asistenţa necesară”, a scris guvernatorul Serhi Borzov pe canalul său de Telegram, adăugând că au fost avariate proprietăţi şi maşini, dar nu a dat alte detalii.

De asemenea, forţele aeriene ale Kievului au declarat că au doborât o a doua rachetă lansată în cadrul atacului din timpul nopţii. Racheta a fost doborâtă deasupra regiunii centrale Kirovohrad, a declarat guvernatorul local pe Telegram.

Rusia, care şi-a lansat invazia la scară largă la 24 februarie 2022, efectuează în mod regulat atacuri aeriene asupra zonelor ucrainene aflate departe de linia frontului. Moscova afirmă că loviturile sale au ca scop doar să degradeze capacitatea de luptă a Ucrainei.

Cele două rachete Kalibr raportate de oficialii ucraineni vineri par să fi vizat ţinte precise, contrastând cu loviturile de la începutul săptămânii, când Ucraina a raportat cel mai mare atac cu rachete şi drone ruseşti asupra capitalei Kiev în ultimele luni de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *