CSI / RusiaUcraina

Rușii au oprit transmiterea automată a nivelului radiațiilor de la senzorii centralei nucleare Zaporojie

Ocupanții ruși au oprit transmiterea automată a datelor de la senzorii de monitorizare a radiațiilor de la Centrala Nucleară Zaporojie (ZNPP). Aceste informații sunt transmise acum manual de către reprezentanții Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), relatează Ukrainska Pravda.

„În urmă cu două săptămâni, în urma unei comenzi de la Moscova, transmiterea automată a datelor de la senzorii de monitorizare a radiațiilor situate pe amplasamentul industrial al CNE Zaporojie a încetat.

Acest lucru este inacceptabil și o încălcare a siguranței nucleare și a radiațiilor. Deci, în acest moment, echipa AIEA prezentă la ZNPP notează manual – pe hârtie sau prin telefon – indicatorii de la acești senzori și îi transmite la sediul AIEA din Viena”, a informat Oleg Korikov, șeful interimar al Inspectoratului de Reglementare Nucleară de Stat al Ucrainei, potrivit Ukrinform.

Ulterior, de la Viena, aceste date sunt introduse în sistemul corespunzător, de unde devin accesibile pentru statele membre AIEA, în principal Ucraina.

Korikov a subliniat că principiile de siguranță la stație sunt treptat distruse.

El a adăugat că situația poate fi rezolvată doar în cazul eliberării și demilitarizării ZNPP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *