CSI / Rusia

Rușii BLOCHEAZĂ produsele din RM! 18 tone de struguri și 19 tone de mere ÎNTOARSE de la vamă

Potrivit Infotag, autorităţile sanitare ruse, sîmbătă, 30 noiembrie, la punctul de control auto internaţional Novîe Iurkovici au oprit un lot de peste 18 tone de struguri care erau transportaţi din Republica Moldova pe adresa unei persoane juridice din Breansk.

Motivul interdicţiei a fost că inspectorii au depistat în pachetul de acte care însoţeau marfa un certificat fitosanitar nevalabil, după care au returnat produsele exportatorului – firmei ”Ionex Trans”.

Reprezentanţii Rosselhoznadzor-ului au precizat că tot din această cauză, şapte loturi de produse supuse carantinei au fost returnate în Moldova, de la începutul acestui an.

De asemenea, în zilele de odihnă, la depozitul provizoriu "Art-Service Klinţî", în timpul verificării unei cantităţi de 19 t de mere provenite din Moldova şi destinate unei persoane juridice moscovite, s-a depistat un organism de carantină – Molia orientală. Lotul era însoţit de un certificat fitosanitar eliberat de Serviciului de Stat de Carantină Fitosanitară al Republicii Moldova.

Produsele infectate i-au fost restituite exportatorului – firmei chişinăuiene Rusnada-Fruct.

Direcţia Rosselhoznadzor pentru regiunile Breansk şi Smolensk a înregistrat de la începutul anului 17 cazuri de infestare a produselor vegetale moldoveneşti cu organisme dăunătoare de carantină. 

Sursa: Noi.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *