Război

Rușii bombardează Insula Șerpilor cu bombe cu fosfor, după ce s-au retras ca „gest de bunăvoință”

Avioane rusești Su-30 au bombardat în această seară Insula Șerpilor, scrie presa locală, citându-l pe comandantul armatei Ucrainei, Valeri Zalujni.

“Conducerea armatei Federației Ruse nu ține cont nici de propriile declarații referitoare la ‘gestul de bunăvoință’. Toți cei care vorbesc despre negocierile și înțelegerile cu Rusia trebuie să știe aceste lucruri. Singurul lucru în care dușmanul este consecvent – ‘precizia loviturilor’, a comentat Valeri Zalujni imaginile publicate, în care se vede un avion care lansează bombe asupra insulei, potrivit agenției ucraineane Unian.

În imaginile suprinse se observă silueta unui avion care survolează insula și lansează proiectile, două dintre acestea lovind insula, în timp ce alte două cad în mare.

Potrivit lui Zalujni, proiectilele lansate de ruși sunt bombe cu fosfor, arme incendiare a căror utilizare este interzisă împotriva civililor, dar nu şi împotriva ţintelor militare, în virtutea unei Convenţii semnate în 1980 la Geneva.

Rusia a abandonat Insula Șerpilor, după bombardamentele de precizie efectuate de Ucraina
Rusia a anunțat cieri ă părăsește Insula Șerpilor, o bucată de stâncă de 17 hectare cu mare valoare strategică, situată în Marea Neagră, la câteva zeci de kilometri de țărmurile României și Ucrainei.

O știre transmisă de agenția rusă RIA Novosti menționează că decizia armatei ruse reprezintă “un gest de bunăvoință”.

Evoluția surprinzătoare vine după o serie de bombardamente ucrainene “de precizie” efectuate asupra insulei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Aprărării susține că forțele Moscovei și-au încheiat “sarcinile încredințate” pe insulă în data de 30 iunie și au retras garnizoana staționată acolo.

Moscova: “Un gest de bunăvoință, pentru a demonstra că nu interferăm cu crearea unui coridor umanitar”
“Rusia, ca un gest de bunăvoință, și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor. Astfel, s-a demonstrat comunității internaționale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a menționat Ministerul Apărării de la Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *