Externe

Rușii declară că au străpuns apărătoarea ucraineană și au ajuns la frontiera Lugansk. Ucrainenii neagă: „Da, da, în fanteziile lor”

Forţele ruse şi separatiste din Lugansk au atins frontiera administrativă a acestei republici autoproclamate din estul Ucrainei, potrivit ultimului raport prezentat marţi de Ministerul rus al Apărării, citat de Agerpres. La rândul său șeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhii Gaidai, citat de Ukrinform, infirmă această reuşită a părţii ruse. 

Miliţiile din Lugansk, susţinute de trupele ruse, au răzbit spre acest obiectiv după ce s-au luptat cu ”naţionalişti” în oraşul Popasna, unde au reuşit ”să străpungă apărarea inamicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. În cursul operaţiunii, a indicat Konaşenkov, au fost eliminaţi ”până la 120 de naţionalişti, 13 vehicule blindate şi alte 12 vehicule”.

Un avion ucrainean Su-25 a fost doborât de asemenea noaptea trecută în timpul unei bătălii aeriene deasupra zonei Novaia Dmitrovka în regiunea Harkov, a mai menționat el. În plus, apărarea antiaeriană rusă a doborât trei drone şi o rachetă Tocika-U în timpul nopţii de luni spre marţi, afirmă armata rusă.

Forţele ruse au lovit şi cinci depozite cu muniţie şi combustibil în regiunea Nikolaev, potrivit ministerului rus.

Ucrainenii neagă anunțul rușilor: Nimeni nu a străpuns apărarea noastră

Dar Serhii Gaidai, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, subordonată Kievului, a negat că forţele ruse şi miliţiile separatiste ar fi reuşit să ajungă la graniţa administrativă a regiunii, potrivit agenţiei ucrainene oficiale de presă Ukrinform.

„Da, da, desigur. De data aceasta, în fanteziile lor, ruşii au ajuns la graniţa administrativă a regiunii Lugansk, lângă Popasna. (…) Trupele noastre s-au retras într-adevăr din Popasna pe poziţii mult mai fortificate. Ne apărăm din răsputeri. Nimeni nu a străpuns apărarea noastră”, susţine Gaidai într-o postare pe contul său Telegram, dar informaţia transmisă de Ukrinform, precum şi datele prezentate de Ministerul rus al Apărării nu au putut fi verificate din surse independente.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *