Actualitate

Rușii din Herson, amenințați prin afișe șocante: „O grămadă de ruși sunt hrană pentru viermi! Tu ești următorul!”

Rușii sunt întâmpinați cu mesaje dure din partea partizanilor din regiunea Herson. Luptătorii folosesc toate mijloacele de care dispun în încercarea de a-i intimida pe ruși și nu se sfiesc nici în a folosi mesaje de-a dreptul terifiante.

Afișe cu un soldat rus omorât în Ucraina au fost lipite pe pereții și stâlpii centrului regional din Herson. „O grămadă de ruși deja hrănesc viermi! Tu ești următorul!”, este mesajul care se regăsește pe afișe.

În acest fel, locuitorii orașului le reamintesc invadatorilor ruși că apărătorii ucraineni vor veni să îi confrunte și să elibereze întreaga regiune. Având în vedere contraofensiva rapidă a luptătorilor ucraineni, acest moment se va apropia curând.

Kirill Budanov, șeful Direcției Principale de Informații, susține că ucrainenii vor vedea primele rezultate notabile ale bătăliei pentru regiunea Herson la începutul lunii august. Acesta este încrezător că regiunea va fi eliberată de invadatori.

În urmă cu câteva zile, partizanii din Herson au aruncat în aer o mașină cu muniție în care se afla un oficial din administrația impusă de ruși, propaganda rusească catalogând acest caz drept un „atac terorist”.

Două autoturisme incendiate au fost găsite într-o curte din orașul Herson, unde a avut loc explozia, iar ferestrele unei case cu patru etaje au fost sparte. Presa rusească relatează că mașina a sărit în aer în momentul în care oficialul s-a urcat în automobil.

Moartea acestuia a fost salutată de o parte din internauți pe rețelele de socializare, aceștia spunând că a fost un „trădător”. Oficialul ar fi condus grupuri de tineri pro-ruși din regiune, înainte de a fi numit în noua administrație.

Herson se află la nord-vest de peninsula Crimeea anexată de Rusia și a fost ocupat de ruși în prima săptămână a războiului declanșat de președintele Vladimir Putin în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *