Actualitate

Rușii fac ce știu mai bine – Kremlinul elimină Rusia Kieveană din manualele de istorie

Noile cărţi de istorie pentru şcolile generale din Rusia nu vor mai menţiona Rusia Kieveană, în ciuda recunoaşterii universale a capitalei Ucrainei ca fiind locul naşterii Rusiei moderne, scrie Rador.

Manualul din 2021 vorbeşte despre botezarea poporului kievean de către prinţul Vladimir, în secolul al X-lea. Noul manual face referire doar la „capitală”. Curând după invazia rusă a Ucrainei, unul dintre consilierii preşedintelui Putin şi fost ministru al culturii a prezis că Rusia va tipări curând cărţi de istorie care să cuprindă evenimentele istorice ale anului 2022.

Rusia a rescris istoria şi în trecut, ba chiar a modificat şi fotografii de arhivă. Cei care au mers la şcoală în anii 1970 îşi amintesc o fotografie a lui Lenin, stând pe o bancă, zâmbind şi discutând cu un bărbat invizibil. Acel bărbat era Stalin. Troţki a fost şters din toate fotografiile.

Războiului hibrid al Rusiei împotriva Moldovei are un singur scop – cultivarea unei identități moldovenești separate de cea românească

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *