CSI / Rusia

Rușii folosesc piese de la frigidere și mașini de spălat ca să fabrice tancuri pentru a lupta în Ucraina

Sancțiunile Statelor Unite forțează Rusia să folosească cipuri de computer de la mașini de spălat vase și frigidere în unele echipamente militare, scrie portalul ucrainean Pravda, care preia declarația secretarului american de Comerț, Gina Raimondo, citat de Washington Post cu referire la Libertatea.ro.

„Avem un mesaj de la ucraineni că atunci când găsesc echipament militar rusesc la sol, acesta este plin cu semiconductori pe care i-au luat de la mașini de spălat vase și frigidere”, e declarația pe care miercuri, 11 mai, Raimondo a făcut-o la o audiere la Senat, menționând că s-a întâlnit recent cu prim-ministrul Ucrainei.

Exporturile de tehnologie din Statele Unite în Rusia au scăzut cu aproape 70 la sută de când au fost impuse sancțiunile, la sfârșitul lunii februarie, potrivit lui Raimondo, al cărui departament supraveghează controalele exporturilor, care reprezintă o mare parte din pachetul de sancțiuni. Alte trei duzini de țări au adoptat interdicții similare la export, care se aplică și în Belarus.

Informația despre semiconductori a fost primită de la oficialii ucraineni, care au spus că, în momentul deschiderii tancurilor rusești capturate, au fost găsite cipuri de la frigidere și echipamente comerciale și industriale, care aparent au înlocuit alte componente inaccesibile industriei de apărare ruse.

Vorbind în Senat, Raimondo a subliniat și rapoartele recente conform cărora doi producători de tancuri ruși au fost forțați să suspende producția, din cauza lipsei de componente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *