CSI / RusiaRăzboi

Rușii fug din Energodar cu tot cu echipamentele medicale din spitale. Panica a cuprins pe posesorii de pașapoarte rusești

Armata lui Putin a început evacuarea simultană în mai multe așezări din regiunile Zaporojie și Herson. Energodarul a devenit unul dintre orașele în care rezidenților li se oferă să se mute în teritorii „mai sigure”.

Primarul Dmitri Orlov, scrie pe canalul său de Telegram că, anunțând evacuarea populației, invadatorii au provocat panică în oraș. Un nivel deosebit de ridicat de anxietate a apărut în rândul persoanelor care au primit pașapoarte rusești.

Primul val de evacuare a început în dimineața zilei de 6 mai, dar încă nu poate fi numit ”de masă”. Unii dintre cei care voiau să plece au fost urcați în autobuze. Unii dintre localnici au plecat cu propriile lor vehicule.

”În consecință, combustibilul la benzinării s-a epuizat ieri. ATM-urile nu funcționează sau funcționează cu restricții mari și practic nu există de unde să retragi bani. Internetul s-a întrerupt parțial. Iar prețurile la alimente și medicamente au crescut considerabil”, a comentat Orlov.

Birourile de pașapoarte și mai multe departamente ale așa-zisei administrații sub control rusesc nu mai funcționează. Ocupanții au reușit să scoată documente și echipamente.

Cu o seară înainte și dimineața, echipamentele medicale au fost scoase din spital și încărcate în mașini. O parte din secțiile spitalului au încetat să mai funcționeze.

Pacienților li s-a dat de ales: fie se evacuează și primesc asistență medicală, fie să rămână în oraș fără posibilitate de tratament.

Și „autoritățile” Crimeei ocupate de ruși formează stocuri de alimente și apă în cazul izolării peninsulei.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *