Actualitate

Rușii îi dau replica lui Doga: Legislația rusă permite interpretarea operelor fără acordul autorului

Organizatorii ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci evocă Articolul 1277 din Codul Civil al Federației Ruse în cazul interpretei ruse Zemfira, care, asemenea lui Eugen Doga, a rămas profund indignată că, în cadrul evenimentului i-a fost interpretată piesa fără permisiunea sa.

Capitolul 70, Articolul 1277 din Codul civil al Federației Ruse spune că „interpretarea publică a operelor muzicale fără consimțământul autorului, sau deținătorului drepturilor de autor și fără achitarea remunerației se permite în cadrul unor ceremonii oficiale, sau religioase, sau înmormântări în proporții justificate de caracterul unei astfel de ceremonii”, titrează unimedia.

În cele din urmă, interpreta rusă Zemfira a declarat că nu-i va da în judecată pe organizatorii ceremoniei de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, care au folosit piesa „Хочешь?” în cadrul Paradei Națiunilor.

Menționăm că, Eugen Doga s-a revoltat de aranjamentul muzical al melodiei care s-a auzit la deschiderea jocurilor olimpice de iarnă de la Soci. „Nu m-au prevenit, nu m-au invitat. Batjocoră. De fapt m-au trădat. Mă simt grozav de umilit și batjocorit”, a declarat compozitorul.

Valsul lui Eugen Doga de pe coloana sonoră a filmului „Gingașa și tandra mea fiară” s-a auzit la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci.

sursa: newsru.com.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *