Economie

Rușii încearcă să falimenteze R. Moldova. Directorul Moldovagaz-Gazprom anunță un tarif record de 1 458,5$ pentru 1 000 m3 de gaz în luna august

MoldovaGaz controlată de Gazprom încearcă să terorirzeze energetic R. Moldova. Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova de compania rusească Gazprom pentru luna august 2022 va constitui 1 458,5 de dolari pentru mia de metri cubi. Anunțul a fost făcut luni, 1 august, de către președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Vadim Ceban a scris că pentru luna august prețul de achiziție al gazului livrat în conformitate cu termenii contractului cu CSP „Gazprom”, se va ridica la SA „Moldovagaz” 1 458,5 dolari SUA la mia de metri cubi”.

Tariful pentru luna august este cu 478,5 de dolari mai mult decât pentru luna iulie, când prețul de aciziție a fost de 980 de dolari pentru 1.000 m3 .

La 14 iulie Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică (ANRE) a aprobat un tarif de 20,61 lei, fără TVA, pentru consumatorii finali, după ce Moldovagaz a cerut un preț de peste 26 de lei, fără TVA inclus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. NU poți falimenta ceva ce niciodată nu a fost profitabil, nu a avut bonitate, s-a născut mort. „Statul” RâMa trăiește de când se știe din pomenile pe care le primește, când de la ruși când de la restul lumii, în special UE, SUA, România, Japonia. Pe curul său „măreț, neutru și independent” nu a fost niciodată în stare să stea respublica RâMa.
    Cred că aici e și durerea mare a „paliticienilor” din RâMa: îți dau seama că se strânge funia de parul „statalității maldaveniste” și ei nu mai au credibilitate – s-au săturat parteneri/sponsorii/donatorii să pretindă că îi cred atunci când aceștia mint fără să clipească, ca de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *