CSI / Rusia

Rușii nu mai au bani să zboare cu avionul. Cursele Moscova-Londra ale unei companii, ANULATE

Anterior, Easyjet a redus la jumătate numărul zborurilor spre Rusia în această vară.

În 2012, compania britanică EasyJet a învins Virgin Atlantic Airways, în urma unei puternice competiții pentru drepturile de a zbura de la aeroportul londonez Gatwick către Domodedovo din Moscova. Autoritățile britanice din aviație au acordat traseul celor de la EasyJet, care au salutat decizia, considerând-o extrem de importantă în dezvoltarea internațională a companiei. La începutul anului curent, EasyJet a redus zborurile Londra-Moscova, de la două zilnice la doar unul în fiecare direcție. Mișcarea, care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, „a venit că un răspuns la cererea tot mai redusă din și spre Rusia din ultimele luni”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Criza financiară din Rusia ar putea îngropa visul euroasiatic al lui Vladimir Putin, scrie Reuters

Problemele din ce în ce mai mari resimţite de statele fost sovietice că urmare a crizei financiare din Rusia asupra ar putea îngropa visul preşedintelui Vladimir Putin de a realiza o uniune economică care să rivalizeze cu Statele Unite şi cu Uniunea Europeană, arată Reuters.

Unele state care se aflau înainte sub strânsul control al Moscovei – de la Belarus, ţară aflată lângă Uniunea Europeană, până la Kazakhstan, la graniţa cu China – acum se întreabă dacă Rusia dispune de calităţile necesare pentru a conduce.

În timp ce unele ţări, precum Belarus, şi-au devalorizat moneda că urmare a problemelor economice din Rusia, altele, precum Azerbaijanul, cheltuiesc milioane de dolari pentru a-şi menţine stabilă moneda naţională.

Oficial, liderii statelor vecine se arată impresionaţi de problemele Rusiei şi mai mulţi dintre ei susţin deschis Uniunea Economică Euroasiatică (EEU) a lui Putin, uniune care, în viziunea liderului rus, ar fi urmat să recupereze ceea ce s-a pierdut odată cu colapsul Uniunii Sovietice în urmă cu mai mult de două decenii.

Însă rublă rusească s-a devalorizat puternic în 2014, scăzând cu peste 40% în faţă dolarului, iar scăderea să continuă a dat naştere la critici în rândul aliaţilor, precum preşedintele bielorus Alexander Lukashenko, care a impus temporar un impozit de 30% pe valută. La ora actuală, taxa a fost diminuată la 10% şi s-a decis exceptarea persoanelor fizice.

sursa: timpul.md/cnn.com/reuters.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *