CSI / Rusia

Rușii nu sunt în stare să reia ofensiva asupra Donbasului și planifică un atac sinugicaș / Moscova aproape de o înfrângere istorică

Potrivit șefului regiunii Donețk din Ucraina, trupele ruse se regrupează forțele în pregătirea atacului asupra Donbasului

Șeful regiunii Donețk, Pavel Kirilenko, a spus că „bătălia pentru Donbass” nu a început încă. El crede că există mai multe motive pentru „pauza forțată” a ocupanților ruși. “Ei adună forțe. Vedem că sunt regrupați și pregătiți pentru atacuri masive simultane folosind toate unitățile lor care sunt legate în această direcție”, a spus el. Kirilenko a adăugat că luptătorii ruși au fost demoralizați. Mai mult, vremea nu este favorabilă ofensivei.

„Cu toate acestea, există factori care țin inamicul într-o pauză forțată. Acestea sunt condițiile meteorologice, o anumită inconsecvență în acțiuni și dispoziții sincere de panică. Starea de spirit și moralul chiar și al forțelor armate regulate ale Federației Ruse sunt departe de a fi la un nivel optim. Ei discută între ei și înțeleg foarte clar cum a mers „blitzkrieg” cu planuri de a captura capitala în câteva zile și ce fel de pierderi au de fapt – sunt foarte, foarte semnificative, chiar și pentru o armată atât de mare precum Federația Rusă. ”, a spus Kirilenko.

Linia defensivă în Donbas este fortificată de Ucraineni de 8 ani de zile.

Armata rusă aproape de o înfrângere totală

Planul armatei ruse la sfârșitul lunii februarie a fost să evite un atac frontal asupra liniei defensive ucrainene din Donbas, deoarece ea este extrem de bine fortificată de 8 ani de zile. Statul Major al F. Ruse a ales să atace Ucraina din 8 direcții, în speranța că vor reuși repede să anihileze apărarea existentă.

După ce au pierdut Bătălia pentru Kiev și s-au retras integral din nordul țării, iar în sud sunt blocați de apărarea eroică a Mariupolului, acum rușii au plan de-a dreptul sinucigaș.

Folosind ultimele rezerve strânse de pe teritoriul rus, la care se adaugă forțele care au scăpat vii din atacul eșuat asupra Kievul și Harkovului, armata rusă planifică să atace cea mai fortificată linie defensivă a Ucrainei – Donbasul, exact opusul planului inițial de a ataca simultan din mai multe direcții și a evita o confruntare sângeroasă pe o linie defensivă bine apărată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *