Război

Rușii nu vor să lupte: Mii de apeluri la linia telefonică ucraineană dedicată militarilor care vor să se predea

Ministerul Apărării de la Kiev a transmis că, în ultimele săptămâni, linia telefonică dedicată militarilor ruşi care vor să se predea a primit peste 2.000 de apeluri de la soldați ai Federației Ruse, care întreabă cum pot să se predea ucrainenilor.

Reprezentantul serviciului de informații al Ministerului ucrainean al Apărării, Andri Iusov, a menționat că, după contraofensiva de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Harkov și după decretarea mobilizării în Rusia, proiectul “Vreau să trăiesc” (linie telefonică dedicată militarilor ruşi care vor să se predea, n.r.) a înregistrat un val de apeluri din partea rușilor. “

Au sunat nu numai militarii care se află acum pe teritoriul Ucrainei, ci și cei care tocmai au fost mobilizați și sunt încă pe teritoriul Federației Ruse, rude ale acestora chiar persoanele care presupun că pot fi mobilizate şi vor să afle anumite informații, pentru orice eventualitate” – a declarat Iusov, scrie Rador.

Potrivit acestuia, 100.000 de ruşi au primit ordine de încorporare în cadrul “mobilizării parțiale” anunţate de Moscova. Aceștia sunt trimiși în cele mai periculoase zone ale frontului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *