ActualitateExterne

Rușii planifică exerciții în apropierea coastelor SUA

Reuters a informat, pe 06.06.2024, că reprezentanții ruși planifică pentru săptămânile următoare desfășurarea de exerciții militare în zona Mării Caraibilor. În acest scop, nave de luptă și bombardiere strategice vor fi dislocate în statele din regiune, notează defense.ro.

Citând sursele sale din rândul aficialilor americani, agenția sugerează că aceste exerciții fac parte din răspunsul Moscovei la sprijinul militar al Washingtonului pentru regimul de la Kiev. Oficialul citat de Reuters a declarat că, prin astfel de acțiuni, Rusia intenționează să-și demonstreze capacitatea de a reacționa la nivel global.

De asemenea, o sursă a ediției americane a Miami Herald a subliniat la rândul său că Rusia încearcă să tulbure situația din Statele Unite, influențând publicul intern. Cu toate acestea, în opinia sa, din cauza capacităților sale limitate, Rusia nu are posibilitatea de a desfășura astfel de exerciții în mod frecvent.

După cum a anunțat presa occidentală, navele de război rusești vor face escale în Cuba și Venezuela, iar după finalizarea exercițiilor vor rămâne în regiune pentru a efectua noi manevre militare în toamnă.

Reprezentanții Statelor Unite au anunțat că nu consideră exercițiile militare ale Rusiei în imediata apropiere a țărmurilor sale o amenințare directă, dar vor monitoriza ceea ce se întâmplă. Aceștia au semnalat că Moscova nu a avertizat Washingtonul cu privire la manevrele planificate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Din pacate acestea reprezinta varful aisbergului. Exista o alianta Rusia – China…

    Stiti cum se spune: dupa blocuri suntem noi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *