CSI / RusiaInternațional

Rușii rămân fără filiala gigantului Gazprom din Germania? Nemții au înființat un holding pentru o posibilă naționalizare

Guvernul de la Berlin a înfiinţat un holding pentru a realiza o posibilă naţionalizare a Gazprom Germania, afacerea cu energie abandonată de compania Gazprom din Rusia în luna aprilie, informează, duminică, publicația Welt am Sonntag, citată de Reuters.

În luna aprilie, autoritatea de reglementare a energiei din Germania a declarat că va administra compania – o afacere de comercializare, stocare şi transport – în interesul Germaniei şi al Europei.

Sub denumirea de Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), holdingul este responsabil pentru investiţiile companiei, a relatat ziarul, citând un document guvernamental. Doi avocaţi de la firma de avocatură CMS Hasche Sigle sunt directori generali, a mai adăugat publicaţia.

CMS Hasche Sigle a refuzat să comenteze ştirea, invocând obligaţii de respectare a confidenţialităţii.

Ministerul german al economiei a declarat că este la curent cu înfiinţarea holdingului, considerată drept o măsură de precauţie în vederea oricărei decizii de restructurare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *