CSI / Rusia

Rușii renunță la navele de luptă Mistral, dar iau echipamentele de comunicații

O sursă din domeniul industriei de Apărare din Rusia a afirmat că marina militară va trimite o echipa de specialişti pentru a recupera echipamentele de comunicaţii de pe cele două port-elicoptere.

"Formăm un grup de specialişti care să demonteze şi să aducă în Rusia echipamentele de control şi comunicaţii de pe nave. Sunt universale şi pot fi folosite şi pe navele construite de noi", a declarat oficialul pentru agenţia TASS.

Afacere blocată

Comandă pentru transportoarele de elicoptere a fost dată în vara anului 2011. În baza contractului de 1,12 miliarde euro, Rusia trebuia să recepţioneze prima nava Mistral în toamna anului trecut.

Impunerea sancţiunilor internaţionale a anulat însă afacerea dintre Ministerul Apărării din Rusia şi constructorul de nave francez, în acest moment ruşii solicitând despăgubiri pentru încălcarea clauzelor contractuale.

Negocierile privind suma acceptată că despăgubiri au intrat în impas încă din primăvară acestui an, existând totuşi speranţa că cele două părţi vor ajunge la o înţelegere semnată în următoarele luni.

Eventuală dezmembrare a navelor pe diverse componente care pot fi adaptate navelor produse de industria de Apărare din Rusia ar putea reduce şi suma solicitată că despăgubiri de Moscova.

Tipul de nave transportoare Mistral pot găzdui la bord 16 elicoptere, dintre care 6 pe punte, iar în cala navei pot fi garate 40 de tancuri sau 70 de vehicule blindate de dimensiuni mai mici.

Navele ating o viteză de deplasare de 18 noduri şi au o autonomie de 20.000 de mile marine. În aprilie, oficiali din cadrul Ministerului Apărării au declarat că Rusia va construi propriile transportoare de elicoptere. 

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *