ActualitateExterne

Rușii sapă tranșee în Kursk

Portalurile rusești de locuri de muncă fac publicitate pentru poziții de săpat de șanțuri în Oblastul Kursk, pe măsură ce forțele ucrainene continuă să câștige teren în regiunea de graniță cu Rusia, a informat CNN pe 14 august.

Incursiunea transfrontalieră a Ucrainei în regiunea vecină Kursk a început pe 6 august, iar până pe 13 august, Ucraina a declarat că controlează 74 de aşezări din regiune.

Anunțurile de angajare solicită „lucrători generali” care sunt capabili să sape fortificații în Oblastul Kursk, cu rate de salariu afișate variind între 150.000-371.000 de ruble (aproximativ 1.600-4.000 USD).

În zilele care au urmat incursiunii surpriză a Ucrainei peste granița cu Rusia, au apărut rapoarte despre personalul rus care a săpat tranșee în apropierea centralei nucleare Kursk (KNPP), în pregătirea pentru avansul Ucrainei.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au raportat, de asemenea, pe 11 august, că Rusia lucrează pentru a-și construi fortificațiile la graniță, dar nu a dedicat personal adecvat acestei sarcini.

„Fortificațiile de frontieră cu echipamente reduse și echipate s-au dovedit insuficiente pentru a preveni câștigurile ucrainene la începutul incursiunii ucrainene în Oblastul Kursk, iar comanda militară rusă va concluziona probabil că vor fi necesare angajamente suplimentare de forță de muncă și echipamente la granița internațională”, a scris ISW. .

Ministerul de Externe Tge a declarat că scopul incursiunii Ucrainei este de a împiedica Rusia să trimită întăriri în primele linii din regiunea Doneţk.

Ofensiva este, de asemenea, menită să perturbe logistica Rusiei și să oprească atacurile transfrontaliere în locul efectuării unor lovituri la distanță lungă cu arme occidentale, care rămân restricționate de partenerii internaționali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Or fi crezand si astia ca ucraineenii vor sa se duca sa ocupe Moscova ! VAi mama lor, ce sa faca si ucraineenii ! Si daca rusii nu se vor apara deloc, ucraineenii nu se pot lungi mai mult de atat in Rusia, intrucat nu isi pot apara pozitiile, nu isi pot alimenta cu provizii soldatii. Mai devreme sau mai tarziu ucraineenii se vor retrage singuri din Rusia, fara nici un fel de lupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *