ActualitateExterne

Rușii se apropie amenințător de Prokrovsk

Atacurile rusești au întrerupt aprovizionarea cu gaz și apă în orașul Pokrovsk din regiunea Donețk, a declarat guvernatorul Vadym Filashkin pe 12 septembrie, potrivit Kyiv Independent.

Frontul de est de lângă Pokrovsk a fost scena unor lupte aprige de câteva luni și un punct focal al ofensivei Rusiei din regiunea Donețk. Orașul este un important centru logistic pentru forțele ucrainene.

Autoritățile de la Pokrovsk au cerut locuitorilor să evacueze pe 15 august, după ce forțele ruse au ajuns la aproximativ 10 kilometri (6 mile) de la periferia orașului.

O stație de filtrare modulară care a alimentat Pokrovsk cu apă a încetat să mai funcționeze din cauza luptelor în desfășurare în zonă.

“În prezent este imposibil să-și reia funcționarea. Lucrăm pentru a rezolva această problemă”, a spus Filashkin.

Potrivit guvernatorului, apa potabilă este livrată locuitorilor, iar în comunitatea Pokrovsk au fost forate peste 300 de puțuri.

Cu o zi mai devreme, Filashkin a spus că forțele ruse au distrus o benzinărie care aproviziona Pokrovsk cu gaz.

Aproximativ 26.000 de oameni au rămas în Pokrovsk la începutul lunii septembrie. Orașul avea o populație de aproximativ 60.000 de locuitori în ianuarie 2022.

Pe măsură ce situația de securitate se deteriorează, gara din Pokrovsk a fost închisă pentru evacuări civile la începutul acestei luni. Evacuările pleacă acum de la gara din Pavlohrad din regiunea Dnipropetrovsk, un oraș aflat la 100 de kilometri (62 de mile) vest de Pokrovsk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *