Actualitate

Rușii se răzbună pe statui, în conflictul cu Lituania: au îndepărtat placa comemorativă a unui mare erou lituanian

Rușii din enclava Kaliningrad se răzbună pe Lituania, după ce micuța țară baltică a ”îndrăznit” să taie orice legătură cu Rusia și refuză să mai importe gaz rusesc.

Oficialii din Kaliningrad au îndepărtat placa comemorativă a filosofului și marelui om de stat lituanian Vilius Storostas-Vydūnas. Acesta a fost un lider al mișcării naționale prusac-lituaniene din Lituania Mică și unul dintre liderii mișcării teosofice din Prusia de Est.

Lituania a adoptat o lege care interzice importurile de gaze naturale rusești în țară, cu excepția tranzitului de gaze prin teritoriul său către exclava rusă Kaliningrad.

Parlamentul a adoptat marți amendamentele respective la Legea privind gazele naturale, cu 123 de voturi pentru, niciunul împotrivă și două abțineri, transmite portalul de știri Delfi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Prima lectie ce ne-au dato Ukrainenii este sa raspunzi Rusiei in felul urmatoru : Conform constitutiei sursa puterii este poporul si indiferent cat de straniu suna doar poporul va decide daca vrea unire cu X sau cu Y ori chiar cu luar-al naiba de Z pentru ca in RM constitutia nu este hartie de WC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *