CSI / Rusia

Rușii și justiția. Peskov crede că Dodon nu trebuie pedepsit pentru ilegalitățile comise deoarece e în opoziție

Kremlinul a comentat ultimele evenimente din Republica Moldova ce vizează opoziția. „Măsurile dure îndreptate împotriva opoziției, în Republica Moldova, cu greu s-ar încadra în noțiunea de democrație”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, citat de ria.ru.

Desigur, se iau măsuri destul de dure, care, cu greu, se încadrează în conceptul de democrație, în privința partidelor de opoziție. Știm ce a început în cazul fostului președinte Igor Dodon. Acest lucru nu poate fi acceptat, deoarece, în mod evident, în așa mod se contrazice însăși ideea unui proces democratic, a competiției democratice dintre forțelor politice”, a declarat Peskov.

Atât Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Comuniștilor, cât și Partidul „Șor” acuză PAS de presiuni și atacuri pentru a împiedica eventuale proteste antiguvernamentale. PAS respinge acuzațiile.

Amintim că Igor Dodon a fost filmat cum primea „kulioace” cu bani de la Plahotniuc pentru finanțarea partidului.

Conform Constituției R. Moldova, toți cetățenii sunt egali în fața legii, iar Igor Dodon trebuie să plătească pentru crimele comise.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Încă o bucată de caltaboș rusesc pentru statalismul moldovenesc! Dodon-Demon a comis ”ilegalități” (adică porcării fără număr) dar nu trebuie pedepsit ”deoarece e în opoziție”, adică în clica coalizată a lingătorilor de anus rusesc. De ”măgar pe măgar scarpină”, am mai auzit noi, dar de ”porcan pe porcan dezmiardă”, nu! Probabil, este un nou aspect al culturii politice geostrategice moldo-ruse. Grețos, dar nu destul de scârbos pentru gloatele pestrițe din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *