ActualitateInternațional

Rușii simt pe propria piele ce au trăit nemții la Stalingrad: Furtuna împiedică navele rusești să atace regiunea Odesa

De miercuri, 13 aprilie, navele rusești nu mai atacă zona Odesei și a orașelor portuare învecinate, totul din cauza vremii furtunoase. Cu toate acestea trupele rusești încearcă să spargă linia de apărare și să confiște așezările în direcția sudului, informează șeful administrației militare regionale din Odesa, Maxim Marchenko. Scenariul se aseamănă cu cel din bătălia de la Stalingrad, când nemții nu au luat în calcul un factor banal pentru rusul de rând: iernile grele rusești.

„Situația din regiunea Odesa este controlată, iar condițiile meteorologice (n. r.: furtuna în Marea Neagră) împiedică inamicul să acționeze în mod activ. Cu toate acestea, în regiunea vecină Mikolaiv, erupțiile încearcă să treacă granițele noastre, trăgând echipamente și personal. Dar unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei resping atacurile și dețin în mod fiabil apărarea, contracarând încercările inamicului de a trece în direcția Odesei”, a declarat Marchenko, relatează Ukrinform cu referire la Stiripesurse.ro.

De asemnea, rușii încearcă să efectueze recunoaștere aeriană asupra regiunii Odesa, dar eforturile sunt blocate de forțele de apărare aeriană ale forțelor armate ale Ucrainei. Deși există în continuare posibilitatea lansării de atacuri cu rachete din Crimeea , a adăugat serviciul de presă al administrației militare regionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *