Lumea

Ruşii vor AJUNGE pe Marte până în 2030

Rusia îşi propune să rămână printre liderii globali în exploatarea spaţiului cosmic. Noua strategie propusă de agenţia Roscosmos presupune dezvoltarea tehnolgiilor în industria cosmică, crearea vehiculelor interplanetare şi formarea unui Consiliul pentru probleme spaţiale în aparatul preşedintelui rus. 

Noua strategie prevede de asemenea lansarea navelor spaţiale de pe cosmodromul Vostocinyi din Siberia, desfăşurarea unor cercetări pe Lună, Venus şi Jupiter şi crearea unei reţele de staţii ştiinţifice durabile pe Marte. Până în 2030, Rusia îşi propune să trimită cosmonauţi pe Lună, să construiască nave cosmice de generaţie nouă şi să elaboreze tehnologii de exploatare a astroizilor. Bineînţeles, cheltuelile sunt pe măsura ţelurilor propues-circa 6 miliarde de euro pe an. 
 
Notăm că, în noiembrie 2011, încercare a ruşilor de a trimite un satelit pe Marte s-a soldat cu eşec. Sonda Fobos-Grunt care trebuia să ajungă pe Marte în 2013 a rătăcit câteva luni pe orbita terestră, după care s-a prăbuşit în Oceanul Pacific.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *