CSI / RusiaInternațional

Rușilor nu le iese pasiența cu referendumurile realizate în zonele ocupate. Ordinul lui Putin care întârzie eforturile

Este puțin probabil ca autoritățile ruse de ocupație să desfășoare cu succes referendumuri simulate pentru a anexa teritoriul ucrainean la Federația Rusă până la începutul lunii septembrie, în ciuda rapoartelor privind avansarea pregătirilor.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ucrainei, Vadim Skibițki, a declarat pe 26 august că autoritățile ruse au finalizat pregătirile administrative pentru referendum și au creat sedii electorale, au întocmit listele de alegători și au creat comisii electorale. Skibițki a declarat că procesul de pregătire pentru referendum este „aproape complet”.

Autoritățile de ocupație susținute de Rusia din regiunea Zaporojie au anunțat că au pregătit deja secțiile de votare, au analizat listele alegătorilor și au selectat candidați pentru a lucra în secțiile electorale și în comisiile electorale teritoriale.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca autoritățile ruse de ocupație să poată desfășura referendumuri așa cum intenționează (cu cooperarea colaboratorilor locali) până la pretinsul termen de 11 septembrie, din cauza fricțiunilor continue în cadrul administrațiilor de ocupație și a atacurilor din partea ucrainenilor, se arată într-o analiză a Institutului privind Studiul Războiului.

Consilierul ucrainean al șefului Oblastului Herson, Serhii Khlan, a declarat pe 26 august că administrația de ocupație Herson se străduiește să găsească oameni care să conducă unitățile administrative responsabile cu pregătirile pentru referendum, probabil din cauza lipsei localnicilor dispuși și a nivelului scăzut de încredere

Totodată, Khlan a declarat în special că Putin ar fi ordonat administratorilor de ocupație să evite importarea administratorilor ruși care să ocupe aceste roluri pentru a face ca procesul referendumului să pară ca o inițiativă de bază cu sprijin local.

Surse ucrainene au raportat anterior că rezistența ucraineană și tot mai multe atacuri inhibă pregătirile pentru referendum.

Deși autoritățile ruse ar putea ipotetic să anexeze forțat teritoriile ucrainene la o dată arbitrară, este puțin probabil să facă acest lucru fără a organiza referendumuri.

Toți indicatorii observați sugerează că autoritățile ruse încearcă să creeze un strat de sprijin și participare local, înainte de a desfășura referendumurile pentru a le încadra ca inițiative susținute pe scară largă, dar se confruntă cu eșecuri continue care vor întârzia orice efort de anexare.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Vor pune prostul satului primar, cum fac toți comuniștii … Sau nebunul, vagabondul, guralivul, om de nimic să fie, dar să asculte de ruși …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *