Atitudini

Ruşine! Ruşine, „patrioţilor”!

Conform informaţiilor din presă, tânărul Roman V. a dat naştere unui adevărat raid la Postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi: „conducătorul auto a efectuat o manevră de mers înapoi, după care s-a îndreptat spre poliţistul de frontieră încercând să-l lovească” (sursa – TIMPUL, Comunicat al Poliţiei de Frontieră: Uz de armă în Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi).

Dincolo de umanismul fiecăruia, care ne îndreptăţeşte să îl compătimim pe tânărul rănit şi nu mai puţin pe părinţii lui, trebuie să avem în vedere că vorbim de un punct vamal, iar atitudinea tânărului a fost ilegală. Nu spun că vameşul a procedat cum trebuie, însă îmi amintesc că în perioada în care românii încercau să treacă Dunărea pentru a face contrabandă în Serbia, au fost multe situaţii similare.

Însă surpriza absolută vine din partea Partidului „Patrioţii Moldovei”. Ei s-au grăbit să protesteze împotriva Ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca, cerând expulzarea lui. Filmaţi de reporterii de la Jurnal TV, aceştia nici măcar nu se puteau exprima. Era evident, chiar să fi avut cineva ochelari de cal, că cei mai mulţi habar nu aveau de ce se află la proteste. Un tânăr, fiind întrebat de ce protestează, l-a privit perplexat pe reporter şi i-a răspuns să îi întrebe pe cei din faţă. Şi nu a fost singurul care nu a putut răspunde.

Motivul invocat de protestatari pentru expulzarea domnului ambasador ar fi faptul că Domnia Sa nu s-a scuzat în faţa moldovenilor pentru incident. Oare „Patrioţii Moldovei” (ghilimele sunt peiorative în acest caz!) au visat noaptea că românii trebuie să fie mai proşti prin programare genetică? Vă rog să nu luaţi în derâdere întrebarea mea, dar la o atare atitudine din partea „patrioţilor”, nu pot reacţiona în limitele bunului simţ. Ca să iasă în faţă cu asemenea pretenţii, la două săptămâni după ce domnul Kuzmin a scuipat moldovenilor, în loc de scuze, pilde din desene animate, cu scopul de a-i ameninţa – mi se pare nu doar că îi cred reduşi pe români, dar ei înşişi nu fac altceva decât să se pună în situaţii prosteşti şi greţoase.

Probabil domnul Marius Lazurca ar fi trebuit să iasă în faţa camerelor şi să dea o pildă din Ursul păcălit de vulpe. Sau poate chiar din Mionel şi Bălănel, din Ţestoasele Ninja. Şi culmea, de parcă asta nu ar fi destul ca să demonstreze că vor doar să facă jocul „cuiva” şi să mute mâţa moartă în curtea altcuiva, mai vin şi cu cereri, cum s-ar spune, de râsul curcilor. Cică „Patrioţii (aş spune eu ai cui!)” vor posturi de pacificatori la vama moldo-română şi consideră că asupra tânărului Vadim s-a tras pe bună dreptate.

Tovarăşilor patrioţi, pacificatorii din vama moldo-română tot de etnie rusă să fie ori nu aveţi pretenţii? Sau noi să chemăm americanii şi să facem scenarii pentru Hollywood? Nu vă e ruşine? De părinţii lui Vadim Pisari, dacă de cetăţenii Moldovei – nu!? Să veniţi în stradă ca să susţineţi pacificatorii şi să le daţi dreptate că l-au ucis pe Vadim P., când nici patruzeci de zile de la înmormântarea lui nu au trecut. Ateilor! Chiar nu vă e ruşine să vă postaţi în faţa Ambasadei României doar ca să îi concuraţi pe adevăraţii patrioţi care au stat în faţa Ambasadei Rusiei? De ce anume îl acuzaţi pe ambasadorul Marius Lazurca? Pentru că e român? Mi-ar plesni obrazul de ruşine dacă aş fi în pielea voastră!

P.S. 1: Uniunea Tineretului Comunist din Moldova susţine acţiunile de protest. Vă miră? Pe mine nu. M-aş fi mirat dacă comuniştii stăteau de o parte, fiindcă nouă ne e totul clar cu comuniştii! Deci, încă o dată, RUŞINE!

P.S. 2: Protestatarii au venit miercuri la amiază cu un banner imens. Roşu şi scris în rusă, iar în centru avea poziţionată zvastica. Să înţelegem că e steagul lor? Că au înlocuit secera şi ciocanul cu zvastica?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *